En fest att minnas

bordsflaggor

För inte allt så länge sedan var jag bjuden på en fin fest. Det var på stadshuset i Stockholm. Det var många frågor som snurrade i mitt huvud och naturligtvis så var det första jag tänkte på vad jag skulle ha på mig. Jag besökte stadens modehus som har annat än bara HM kläder utan lite finare märkeskläder. Det blev en långklänning med tillhörande bolero i spets. Nya sköna skor inhandlades så att jag skulle kunna dansa senare under kvällen.

Jag bokade in en klipptid hos min frisör för konsultation hur jag skulle ha mitt hår. Eftersom jag har ganska långt hår funderade jag på en uppsättning, samtidigt visste jag att jag inte skulle hinna sätta upp det på festdagen utan att jag skulle ha ganska fullt upp med andra saker. Vi kom fram till att jag kunde använda mig utav löshår som jag enkelt själv kunde sätta upp i en snygg frisyr. Till det fixade jag till naglarna med en liten förlängning och en passande färg till min nyinköpta klänning.

Resan till huvudstaden gick som planerat det var inga konstigheter alls. Väl installerad på hotellet gick jag ned i foajén för att köpa mig något att äta och dricka. Det fick bli en god snackbricka med diverse korv och ost. Till det ett gott glas vin. Det var njutbart att sitta och titta på den öppna spisen med elden som flammade i den. Drömmandes om den stundande middagen på Stadshuset under morgondagen. Efter min lilla måltid gick jag tillbaka till rummet och gick igenom att mina kläder var i ordning. Jag lade det snyggt och prydligt på stolen, plockade fram mitt löshår och smink. Med förväntan över morgondagen gick jag till sängs, men jag hade svårt att slappna av och det tog tid innan jag kunde somna.

Mobilen plingade glatt gomorron till mig, det tog en liten stund innan jag förstod vart jag var, men när jag väl kom ihåg det så blev jag tvärpigg och hoppade ur sängen. De kläder jag använt under gårdagen fick duga medan jag tog mig ned till frukosten. Frukosten, bara tanken fick det att vattnas i munnen på mig. Det fick bli en stor kopp te, en fralla med både ost och rökt skinka med grönsaker ovanpå. Ett kokt ägg med rinnande gula och Kalles kaviar. Magen var proppmätt och med en skön känsla i kroppen gick jag tillbaka till rummet. En liten sväng till relaxen skulle jag hinna med för att mjuka upp kroppen i den varma poolen.

Stunden i relaxen blev ovanligt trevlig då fick ha den alldeles för mig själv. Det var lugnt på den fronten då de flesta gett sig ut för att shoppa på stan. Efter relaxbesöket gick jag tillbaka till rummet och en snabb titt på klockan gjorde jag en snabbt överslag att det var sju timmar kvar till middagen. Min lunchdate skulle jag träffa om en halvtimme på fiket Vetekatten som bara låg några minuter från hotellet. Det fick bli en fika istället för lunch med den stadiga frukosten jag tryckt i mig på morgonen. Det var fantastiskt att få träffa mina gama vänner från en tidigare tid i livet. Lunchen gick snabbt, lite för snabbt.

Tillbaka på hotellrummet började jag omsorgsfullt lägga make up i ansiktet. Tänk att det alltid skulle vara så svårt att få ögonfransarna på plats, men till slut satt de där de skulle. Sedan blev det dags att dra på sig den nya vackra klänningen. Visst hade jag kunnat välja en annan lite gladare färg, men den här var snygg på mig. Till sist blev det dags att lägga frisyren på plats. Tänk att det skulle vara så knepigt när man var själv. Med lite trix så satt den till slut där den skulle. Trots att jag bara skulle till stadshuset hade jag fått en taxi som skulle hämta mig och det var jag tacksam för nu när jag stod där uppklädd till tänderna. Väl nere i foajén skullejag nog hinna med ett litet glas vin till som skulle få värma magen och nerverna.

Framme på stadshuset togs jag emot av fotografer och jag vandrade den röda mattan fram. Tillställningen var en vecka innan Nobelfesten, och det stod i min inbjudan att det skulle innehålla överraskningar under kvällen. Salen kvar dukad precis som man brukar se på tv från Nobelfesten. När det var dags för maten kom serveringspersonalen vandrande nedför trappan, precis som det man ser på Nobelfesten, det var en fantastisk upplevelse. Jag fick senare veta att det var för att de tränade inför Nobelfesten nästa vecka som de gjorde exakt likadant. Det var en magisk upplevelse.

 
Borden var fantastiskt dukade med en vacker service som använts under tidigare år på festen. På alla borden stod bordsflaggor från hela världen, eller åtminstone kändes det så. Tänk att lilla jag fick representera Sverige. Jag tittade stolt på bordsflaggan som stod framför mig på bordet. Den Svenska flaggan. Så stolt jag kände mig. Flaggan vajade till och väckte mig tillbaka till verkligheten. Det här var bara början på ett av mina bästa äventyr.

Facebook Comments