Lamellgardiner mot insyn

Besök i storstaden

Jag har precis varit på ett affärsbesök i Stockholm. Mötet var förlagt  i ett stort kontorskomplex, stort och modernt med ljusa, öppna ytor. Det var en fantastisk lösning som företaget valt att inreda. Stilen var i Skandinavisk och avskalad stil i ljus färger  och med björk som inslag i trädetaljerna.  Det var förvånansvärt tyst med tanke på hur många människor som befann sig på den öppna ytan. Dessutom var rumsindelningen i glas vilket hjälpte till att lyfta och öppna upp hela kontoret.

Rummen

Rummen som gömde sig bakom glasväggarna var alla i samma  avskalade stil. Rent och fräscht med en klar färg på de stolar som fanns i varje rum och som var genomgående i lokalerna. I de olika rummen hölls olika möten och utbildningar. Det var inget man direkt tänkte på då kontoret använde sig utav lamellgardiner som man enkelt drog för och vinklade så man inte fick någon insyn. Precis vad som helst kunde hända bakom gardinerna, det var så nära, men ändå så avskiljt från resten av kontoret. De som kom ut i en samlad trupp från någon av rummen såg ofta väldigt glada ut, och fantasin hade lätt att skena iväg över vilket typ av möte och vad som blivit sagt i rummet.

Eget möte

Det var dags för mig själv att gå in på ett möte och det var lite spännande att få gå in i ett av rummen och vara delaktig i det hemliga som hölls bakom lamellgardinerna. Rummet var ovanligt tyst och man hörde inget från det övriga kontoret. När de vinklade gardinerna så blev det en grå vägg som var helt oigenomtränglig för någon blick. Vi tittade på en Powerpoint presentation och vi fick en kort genomgång av den affärs strategi som  väntade.  Luften var behagligt. Vi hade turen att se ut över en fjärd i Stockholms vackra skärgård, solen hade gått runt lite så den började bli lite påträngande. Naturligtvis fanns det lamellgardiner där också som svagt vinklades så att vi fortfarande hade kvar lite av utsikten, men samtidigt fick behövlig skugga. Tids nog skulle de bli tvungna att vinkla lamellen helt så att den vackra utsikten skulle döljas helt.  Ute på havet seglade några båtar fram och jag påmindes över hur lyckligt lottad jag var som fick sitta just där jag satt och begrunda utsikten över en del av vår vackra huvudstad.

Min ide

Efter en timmes presentation blev det dags för en bensträckare. Utanför rummet stod kaffe och bröd och väntade på oss. Så himla gott och uppskattat med bensträckaren och kaffet så man vaknade till. När jag klev utanför dörren slog det mig att jag helt plötsligt var ute i världen igen, jag hade förflyttats från ett rum som isolerats från omvärlden och med några steg befann jag mig mitt ute i livspulsen igen. Det här var ju precis det jag behövde till vårt uterum. Vårt hus låg ganska trångt till i ett villaområde där det var väldigt bra insyn till vår inglasade altan, tänk så härligt att investera i lamellgardiner som stängde ute nyfikna blickar från tanten i huset bredvid som alltid stod och tittade bakom gardinen då vi hade gäster. Dessutom skulle det skänka ovärderlig skugga som skulle ge lite bättre kvalitet inne i jätteväxthuset som maken kallade det.

Köp av lamellgardiner

När jag väl var hemma igen tänkte jag lägga in en beställning direkt på lamellgardiner till min inglasade altan. Det fanns många olika färger och tjocklekar att välja bland. Det var ett rent nöje att planera inköpet. Ett  helt nytt koncept hade öppnat sig för mig och jag såg fördelarna och framtida bjudningar framför mig. Nu skulle kanske våra skratt höras till grannhusen, men de mest nyfikna skulle få leva på sin fantasi över vad vi pratar och skrattar åt. Nästa gång ska jag kika mellan lamellerna och vinka glatt åt min nyfikna granne.

Facebook Comments